Порошенко не оголосив обіцяну негайну мобілізацію

Читать на русском
Петро Порошенко не виконав обіцянку оголосити мобілізацію в разі загострення ситуації на Сході.
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко 20 вересня 2015 року пообіцяв негайно оголосити мобілізацію за умови загострення ситуації на Донбасі.

«Слово і Діло» зафіксувало цю обіцянку Глави держави й слідкувало за її виконанням. Ще 17 лютого 2016 року перший заступник керівника Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Хуг заявив про погіршення ситуації та збільшення кількості порушень режиму припинення вогню на Донбасі. Однак 22 березня 2016 року Порошенко заявив, що поки не оголошуватиме чергову хвилю мобілізації.

Вже 12 липня 2016 року експерти ООН відзвітували про погіршення ситуації на сході України. 19 липня 2016 року секретар РНБО Олександр Турчинов повідомив, що активні агресивні дії російських окупаційних військ призводять до системного погіршення ситуації на сході країни. Тоді він заявив, що в разі продовження загострення ситуації на Донбасі для захисту цілісності країни та безпеки громадян РНБО може внести до порядку денного питання щодо запровадження воєнного стану.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє негайно оголосити мобілізацію, якщо ситуація на Донбасі загостритьсяСказано 20 вересня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

27 липня 2016 року на зустрічі з представниками фракцій та груп депутатів Петро Порошенко повідомив, що незважаючи на загострення ситуації на Донбасі, не підтримує запровадження воєнного стану. 1 серпня 2016 року міністр оборони України Степан Полторак поінформував про ситуацію на сході України та численні порушення Мінських домовленостей з боку терористичних формувань. Міністр заявив, що ЗСУ залишаються вірними Мінським домовленостям. Незважаючи на численні порушення з боку терористів, українські війська жодного разу не відкривали вогонь першими.

Враховуючи загострення ситуації на Донбасі та відсутність оголошення мобілізації, редакція «Слово і Діло» присвоює обіцянці Президента статус «не виконано». Зазначимо, що провалених обіцянок у Порошенка 71 або 24% від загальної кількості.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє збільшити контрактну складову арміїСказано 24 серпня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

Водночас Президент домігся виконання своєї обіцянки від 24 серпня 2015 року про підвищення контрактної складової в армії.

Як повідомив прес-секретар Міністерства оборони України, підполковник Олексій Чорнобай, станом на 2 серпня 2016 року контракт на службу в армії України з початку року уклали понад 43 тисяч військовослужбовців.

Нагадаємо, що станом на 21 вересня 2015 року контрактна основа армії становила 10 092 військовослужбовця. Враховуючи, що порівняно з минулим роком контрактна основа армії збільшилася, «Слово і Діло» присвоює цій обіцянці статус «виконано».

Це одна зі 132 виконаних обіцянок Петра Порошенка. Всього в активі Президента 297 зобов'язань. Рівень його відповідальності – 44%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: