Кабмін затвердив розширений «список Савченко»

Читать на русском
Після затвердження в РНБО, МЗС України проінформує про застосування санкцій компетентні органи Європейського Союзу, США та інших держав.

Кабінет міністрів України затвердив розширений список санкцій «списку Савченко» і відправив на затвердження в РНБО.

Про це свідчить розпорядження на офіційному сайті уряду, передає «Слово і Діло».

«У зв'язку з винесенням судовими органами Російської Федерації незаконних обвинувальних вироків і здійсненням інших протиправних дій щодо громадян України та відповідно до статті 5 Закону України «Про санкції», а також на виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України від 25 березня 2016 року «про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) щодо осіб, причетних до протиправних дій щодо Надії Савченко, Олега Сенцова і Олександра Кольченко», введеного в дію Указом Президента України від 29 березня 2016 № 121, схвалити і внести на розгляд ради національної безпеки і оборони України пропозиції щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів стосовно осіб, причетних до вказаних протиправних дій (далі – санкції), за переліком згідно з додатком (для службового користування)», – йдеться в документі.

Органам державної влади доручається протягом терміну дії санкцій в разі звернення особи за видачею документа дозвільного характеру, видача якої заборонена як санкція, або волевиявлення особи про здійснення угоди, вчинення якої заборонено як санкція, проводити перевірку приналежності такої особи до числа осіб, на яких поширюються санкції.

«Список Савченко» і ХХI століття – століття-щуролов. Цитати вівторкаГоловні цитати, якими запам'ятався вівторок 24 лютого 2015 року

Після вступу в силу рішення РНБО, Міністерству закордонних справ України необхідно буде проінформувати про застосування санкцій компетентні органи Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки та інших держав з метою розгляду ними питання про введення аналогічних санкцій.

Нагадаємо, що розширений «список Савченко» складається з осіб, причетних до незаконного позбавлення волі Надії Савченко, Олега Сенцова і Олександра Кольченко.

Як раніше повідомлялося, міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус заявив, що Литва в знак солідарності з Україною приймає «список Савченко».

У березні цього року санкційний «список Савченко» було розширено до 46 осіб, з яких 44 є громадянами РФ і 2 – України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: