Європарламент і ПАРЄ виступають за створення «списку Савченко» – депутат

Читать на русском
Народний депутат Володимир Ар’єв стверджує, що список Савченко, аналогічний до списку Магнітського, може бути ухвалений ПАРЄ та Європарламентом.

В Парламентській асамблеї Ради Європи готується окрема резолюція з вимогою звільнити Надію Савченко та засудити всіх тих, хто причетний до її викрадення й незаконного ув’язнення.

Про це заявив депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка», член української делегації в ПАРЄ Володимир Ар’єв, інформує «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу «БПП».

«Парламентська асамблея буде робити окрему резолюцію щодо Надії Савченко з наслідками для російської влади. І, схоже, «список Савченко», схожий на «список Магнітського», стає все більш реальною справою, оскільки вже лунають пропозиції щодо запровадження цього списку і з боку ПАРЄ, і з боку Європейського парламенту», – повідомив Ар’єв.

Депутат також наголосив, що неодноразово звертався до генсека Ради Європи Турбйорна Ягланда з вимогою задіяти власні контакти для визволення Савченко, однак той відреагував лише зверненням до офіційної делегації РФ у ПАРЄ.

«Позавчора була заява голови Комітету міністрів Ради Європи Даніеля Мітова, але моє звернення до Турбйорна Ягланда залишилося без уваги. Тому вчора я, від імені делегації, направив йому листа, щоб він доклав усіх зусиль для звільнення Надії Савченко, а саме через його контакти з російською владою. В листі були викладені абсолютно всі аргументи щодо терміновості подій, але досі ми не отримали жодної відповіді», – констатував Ар’єв.

Нагадаємо, сьогодні в розмові з Жаном-Клодом Юнкером Президент України Петро Порошенко наголосив на необхідності використання ЄС усіх можливих інструментів для звільнення Надії Савченко та інших військовополонених, що незаконно утримуються росіянами та підконтрольними їм бойовиками на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: