У НБУ пояснили причини різких коливань курсу гривні

Читать на русском
Різкі коливання курсу гривні пов'язані із зовнішньополітичною ситуацією, а не фундаментальними факторами.

Збільшення волатильності обмінного курсу на валютному ринку носить ситуативний характер, який пов'язаний із зовнішньополітичною ситуацією і не пов'язане з фундаментальними факторами.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Національного банку України.

«Ситуація на внутрішніх і зовнішніх ринках залишається сприятливою завдяки стрімкому падінню темпів інфляції, високому врожаю зернових і позитивній кон'юнктурі на світових ринках сталі і залізної руди», – пояснили в НБУ.

НБУ знизив облікову ставку до 15,5%Правління Національного банку України знижує облікову ставку до 15,5% річних із 29 липня 2016 року.

В НБУ наголосили, що Україна скорочує обсяги імпорту на що вплинули зниження цін на нафту і підвищення енергоефективності економіки країни.

Як раніше повідомлялося, в найближчі 12 місяців банки України очікують зростання кредитування населення і зростання депозитів при поступовому пом'якшенні умов кредитування.

НБУ також прогнозує, що зростання валового внутрішнього продукту України в II кварталі 2016 року прискориться до 1,6% в порівнянні з аналогічним періодом 2015 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: