Суддя Чаус не прийшов на допит

Читать на русском
Київський суддя Микола Чаус не прийшов на допит та вручення підозри. Його піймали на хабарі 150 тисяч доларів. Наразі він користується суддівською недоторканністю, тому не може бути затриманий.
Суддя Микола ЧаусФото: "УНІАН"

Суддя Дніпровського райсуду Києва Микола Чаус, якого спіймали на хабарі в 150 тис. дол., не з'явився на допит та вручення підозри.

Він мав з'явитися до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури опівдні. Про це повідомили у прес-службі САП, передає «Слово і Діло».

«Він не з'явився», – розповіли у відомстві.

Зазначимо, що керівник Національного антикорупційного бюро Артем Ситник розповів, що детективи НАБУ вилучили закордонний паспорт у одіозного судді. За словами Ситника, слідчі знають про місцезнаходження Чауса, хоч і не можуть обмежити його пересування.

Нагадаємо, що сьогодні керівник САП Назар Холодницький розкрив подробиці спецоперації з затримання судді Чауса. За його словами, вона тривала з березня. Поки суддя не може бути затриманий, оскільки користується суддівською недоторканністю. Зняти її може лише Верховна Рада. Наразі Чаус взяв відпустку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: