Суддівська консервація: соцмережі прокоментували знайдену у судді Чауса банку з грошима

Читать на русском

Користувачі соціальних мереж відреагували на знайдену у судді Дніпровського районного суду Миколи Чауса дволітрову банку з грошима

Знайдена на городі судді Миколи Чауса скляна банка з грошима привернула увагу користувачів соціальних мереж.

При затриманні судді Дніпровського районного суду на хабарі в $150 тисяч співробітники Антикорупційного бюро вилучили речовий доказ - дволітрову банку, наповнену валютою.

Про це на своїй сторінці в Facebook розповів глава Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький. «Вчора детективами НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП викрито на хабарі у 150 тис. дол. США суддю Дніпровського районного суду міста Києва Миколу Чауса. На місці передачі хабаря вилучено речовий доказ – ось саме так деякі служителі Феміди зберігають корупційні статки. Незважаючи на очевидність злочину суддя не може бути затриманий та взятий під варту, адже згідно Конституції він має суддівський імунітет», - написав Холодницький.

«Сядете, аж загуде! Корупціонери мають отримати по заслугах. Жодних «каст недоторканих» не повинно бути!», - Прокоментував ситуацію прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

«Звідки ці кошти? В тому числі, із публічних закупівель. Чим успішніше буде крокувати наша реформа, тим менше «банок» буде залишатись для підкупу правоохоронної та суддівської системи», - вважає Заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефедов.

Пізніше з'явилися чутки, що Микола Чаус вже сьогодні повернеться на робоче місце і буде розглядати судові справи. Народний депутат Борислав Береза перевірив цю інформацію: «Прочитав інформацію про те, що суддя Микола Чаус, спійманий вчора на хабарі, вже сьогодні хотів розглядати справи в суді. А заарештувати його не можна, тому що у нього суддівський імунітет. Вирішив перевірити. Подзвонив до Дніпровського суду м.Києва. Додзвонився. Пояснив, що я народний депутат, а не ЗМІ і попросив зв'язати з головою суду. З'єднали. Повторно представився і запитав. Отримав відповідь. Суддя Чаус сьогодні не вестиме ніякі справи, через те, що подав сьогодні заяву на відпустку і вона вже підписано», - написав на своїй сторінці Береза.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: