Суд заарештував рахунки Онищенка в латвійських банках

Читать на русском
Київський суд заарештував грошові кошти народного депутата від депутатської групи
Нардеп Олександр ОнищенкоФото: Страна

Солом'янський районний суд Києва заарештував грошові кошти народного депутата Олександра Онищенка в латвійському банку Trasta komercbanka.

Про це йдеться в однієї з чотирьох постанов суду від 28 липня 2016 року, опублікованих у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Також арештовані рахунки фірм, пов'язаних з депутатом, а саме компаній Rexlord Systems і Ostexpert Limited в латвійських банках PrivatBank і Trasta komercbanka.

В Антикорупційній прокуратурі сподіваються на екстрадицію ОнищенкаСлідство в справі Олександра Онищенка має намір звернутися до суду з проханням обрати колишньому нардепу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

У судових документах повідомляється, що Онищенко мав повний контроль над діяльністю підприємств ТОВ «Надра Геоцентр», ТОВ Фірма «Хас» і ТОВ «Карпатнадраінвест», будучи нардепом двох скликань та займаючи посаду заступника голови комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки. Ці компанії є операторами за договорами про спільну діяльність з ПАТ «Укргазвидобування».

Також у документах йдеться, що підозрюваний свідомо незаконно заволодів грошовими коштами «Укргазвидобування», використовуючи своє службове становище. А в січні 2013 року Онищенко створив злочинну організацію за активної участі двох інших осіб для вчинення розкрадання. Туди увійшли також і посадові особи ПАТ «Укргазвидобування».

Таким чином, суд задовольнив клопотання Національної антикорупційної прокуратури в повному обсязі.

Нагадаємо, НАБУ вимагає примусово доправити Онищенка на допит.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: