Суддя Чаус втік – Береза

Читать на русском
Суддя Дніпровського райсуду Микола Чаус може знаходиться на підконтрольній Україні території, в Криму, Білорусі або Росії, впевнений народний депутат Борислав Береза.

Суддя Дніпровського райсуду Києва Микола Чаус, якого 9 серпня спіймали на хабарі, втік.

Про це повідомив позафракційний народний депутат Борислав Береза ​​в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Сиджу зараз з Назаром Холодницька (главою САП - Ред.) і Ярославом Юрчишиним (виконавчим директором Transparency International Україна. - Ред.) і тут остання новина по судді-хабарнику Чаусу. Ця падла таки втекла. Вдома на нього немає», - написав Береза.

Він назвав приблизні варіанти, де може знаходиться Чаус.

«Перше. Він ховається десь в Україні і тоді є ще шанс його зловити. Друге. Він ховається в українському Криму, який зараз анексований і його затримання зараз буде проблематично. Третє. Він в Білорусі і тоді шанси повернути його є. Мінімальні, але є. Четверте. Він вже в Росії. В цьому випадку затримання Чауса неможливо, тому що Росія злодіїв, убивць, корупціонерів і покидьків не видає. Вони їй потрібні самій», - впевнений Береза.

Нагадаємо, що 9 серпня детективи Національного антикорупційного бюро України викрили суддю Дніпровського районного суду Чауса, який вимагав та отримав неправомірну вигоду в сумі $ 150 тис.

Антикорупційний прокурор Назар Холодницький підкреслив, що Чаус не може бути затриманий через суддівський імунітет, і опублікував фото знайденої в схованці у судді скляної банки, набитою грішми. Пізніше в НАБУ повідомили, що у Чауса вилучили дві банки з отриманими неправомірним шляхом грошима.

У спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (САП) мали намір сьогодні оголосити йому підозру і звернутися до Верховного Суду України, щоб голова ВСУ подав клопотання до Верховної Ради про позбавлення Чауса суддівського імунітету.

Пізніше в САП повідомили, що суддя не прийшов на допит.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: