Через суддівський імунітет Чауса не можна затримати і взяти під варту, – Холодницький

Читать на русском
Суддівський імунітет і стара законодавча система України не дає можливості притягнути до відповідальності суддю Дніпровського районного суду Миколи Чауса.

Стара законодавча система України не дає можливості притягнути до відповідальності суддю Дніпровського районного суду Миколи Чауса.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив глава САП Назар Холодницький, передає «Слово і Дело».

Затриманий за підозрою у хабарництві суддя Дніпровського районного суду Микола Чаус не може бути затриманий і взятий під варту.

За словами Холодницька, причиною цього став суддівський імунітет, який Чаус має згідно з Конституцією України.

При цьому розраховувати на оперативний розгляд питання про надання згоди на затримання судді неможливо, так як Верховна Рада в даний час знаходиться на канікулах.

Холодницький підкреслив, що прокурори САП і детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) роблять все можливе, щоб притягти до відповідальності цього та інших «недоторканних».

Суд арештував маєток екс-заступника генпрокурораБудинок екс-заступника генерального прокурора Віктора Януковича Рената Кузьміна в Пущі-Водиці під Києвом арештував столичний суд. Колишній чиновник отримав ділянку і побудував на ній великий маєток незаконно.

«Але ми бачимо, що основною перешкодою для того, щоб вони постали перед судом, є стара законодавча система, яка ніяк не може відмовитися від« касти недоторканних », - резюмував глава САП.

Нагадаємо, раніше 9 серпня детективи НАБУ викрили суддю Дніпровського районного суду Чауса, який отримав неправомірну вигоду в сумі $ 150 тис.

Судді загрожує позбавлення волі на строк від восьми до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: