Експерт розповів, що стане «відмазкою» Луценка в разі провалу «гучних справ»

Читать на русском
Ігор Петренкоексперт МЦПД

Виходячи з тієї підозри, яка пред'явлена Онищенко та враховуючи її зміст, якщо він звернеться до влади Великобританії, вони цілком можуть його і не видати.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Ігор Петренко, аналізуючи заяву Генпрокурора про те, що зараз шанси на екстрадицію Олександра Онищенкадуже високі.

«Дуже багато з тексту порожнього. 90% — це непрямі звинувачення та сказане «з чужих слів». Дуже мало конкретики та фактів. Напевно тому його допрацьовували, після того шквалу критики, який обрушився на антикорупційні органи через непрофесійний підхід в таких справах», - міркує Петренко.

«Правосуддя Великобританії більш незалежне та спирається на закон. Тому в зв'язку з недостатністю доказів або через недоопрацювання цієї справи нашими органами Онищенко швидше має шанси не бути виданим, ніж навпаки», - припускає політолог.

В цілому, як зазначив він, з огляду на ряд останніх «гучних справ» і затримань, в ГПУ розгортається піар-компанія: затримати, висунути звинувачення і бажано з максимальним терміном, щоб все виглядало жахливо.

«До обвинувального акта і самого покарання справа не доходить», - підкреслив експерт.

Крім того, додав він, ГПУ завжди зможе сказати: суди погані й вони винні в провалі. Хоча за багатьма матеріалами, які вже порушені зрозуміло, що є недоопрацювання слідчими органами.

«По-перше, Луценко не юрист, і вже видно, що багато порушень слідчих органів саме в процесуальній площині. Луценко більше політик. Йому потрібно отримати свої дивіденди, але не саджаючи, а створюючи гучні справи, шум, ажіотаж. У підсумку: в масовій свідомості його будуть сприймати, як людину, яка саджала екс-регіоналів і боролася з корупціонерами», - проаналізував Ігор Петренко.

Як повідомляється, Онищенко знаходиться в Лондоні, звідки планує судитися з українськими правоохоронцями.

Додамо, що в САП заявили про готовність передати постанову про затримання Онищенко в Інтерпол.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: