ООН оприлюднила нову статистику загиблих на Донбасі

Читать на русском
Лише в червні 2016 року Управління верховного комісара ООН із прав людини задокументовало 69 жертв серед цивільного населення на сході України.
Зейд Раад аль Хусейн

За весь час конфлікту на Донбасі загинуло 9,5 тис. осіб, а зараз щільність вогню в зоні конфлікту є найвищою із серпня 2015 року.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на дані верховного комісара ООН з прав людини Зейд Раад аль Хусейна.

Лише в червні 2016 року Управління верховного комісара ООН з прав людини задокументовало 69 жертв серед цивільного населення на сході України, включаючи 12 загиблих і 57 поранених.

«Це майже вдвічі більше, ніж у травні 2016 року. В липні кількість жертв серед цивільного населення була ще вищою й склала 73 (8 загиблих і 65 поранених)», – зазначено в статистиці ООН.

Таким чином, середньомісячна кількість жертв за червень і липень цього року дорівнює 71 людині, що більш ніж удвічі перевищило середньомісячну кількість жертв (34) протягом дев'яти попередніх місяців – з вересня 2015 року до травня 2016 року.

За словами Зейд Раад аль Хусейна, численні жертви, задокументувані в ООН за останні тижні, вказують на те, що «ані українські сили, ані збройні групи не вживають необхідних заходів для захисту цивільного населення».

Динаміка обстрілів у зоні АТО: як бойовики нарощують вогневий тиск на ЗСУЗ моменту останнього вдалого обміну полоненими, в результаті якого в Україну повернулися Геннадій Афанасьєв та Юрій Солошенко, бойовики відчутно наростили кількість обстрілів у зоні АТО.

«Ми закликаємо всі сторони поважати положення режиму припинення вогню, вивести озброєння з житлових районів і сумлінно забезпечити виконання положень Мінських угод», – додав верховний комісар ООН.

Як повідомлялося раніше, в окупованому місті Єнакієве стався інцидент за участю місцевих жителів і бойовиків 1-го армійського корпусу ЗС РФ (Донецьк), в результаті якого було знищено два автомобілі окупантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: