Україна залишається вірною Мінським домовленостям – Полторак

Читать на русском
Степан Полторак зустрівся з послом США в Україні Джеффрі Пайєттом та генерал-лейтенантом ЗС США Фредеріком Беном Ходжесом.
Степан Полторак

Сьогодні, 1 серпня, міністр оборони України Степан Полторак провів зустріч із послом США в Україні Джеффрі Пайєттом та командувачем Сухопутних військ ЗС США в Європі генерал-лейтенантом Фредеріком Беном Ходжесом.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Урядовий портал».

Полторак поінформував присутніх про ситуацію на сході України та численні порушення Мінських домовленостей з боку терористичних формувань. «Ми залишаємося вірними Мінським домовленостям: незважаючи на численні порушення з боку терористів, українські війська жодного разу не відкривали вогонь першими. У цьому випадку ми можемо говорити лише про вогонь у відповідь із нашого боку, коли ситуація становить реальну небезпеку особовому складу», – заявив міністр.

Полторак назвав напрямки, за якими НАТО фінансуватиме ЗСУПівнічноатлантичний альянс визначив тринадцять напрямків співпраці з Україною, за якими направлятиме допомогу.

Також повідомляється, що в ході зустрічі сторони обговорили питання діяльності Багатонаціональної об’єднаної групи з підготовки українських військових. Ходжес своєю чергою запевнив, що в подальшому США робитимуть усе для підтримки української армії.

Джеффрі Пайєтт наголосив, що Україна не залишиться сам-на-сам у боротьбі з ворогом, а США продовжують політику нетерпимості до російської агресії та підтримку України на різних рівнях. Він також висловив співчуття з приводу того, що на Донбасі щодня гинуть найкращі військовослужбовці, та подякував міністру оборони України за відданість та сприяння реформам у Збройних силах.

Нагадаємо, на Донбасі російські окупанти продовжують порушувати Мінські домовленості, обстрілюючи позиції ВСУ. За минулу добу підтверджено 85 випадків відкриття вогню по позиціях сил АТО, з них 37 – на донецькому, 35 – на маріупольському та 13 – на луганському напрямках.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: