Порошенко ввів у дію рішення РНБО щодо розвитку обороноздатності

Читать на русском
Цим рішенням РНБО доручила Кабміну розробити та внести на розгляд парламенту низку законодавчих ініціатив із переозброєння Збройних сил України та інших військових формувань в умовах агресії РФ.

Президент Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО від 20 травня 2016 року про заходи з розвитку оборонно-промислового комплексу України.

Про це йдеться на сайті Глави держави, передає «Слово і Діло».

«Рада національної безпеки і оборони України розглянула комплекс питань, пов’язаних зі станом речей в оборонно-промисловому комплексі та зростанням обсягів завдань із переоснащення Збройних сил України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань сучасним і модернізованим озброєнням та військовою технікою в умовах агресії Російської Федерації», – наголошується в повідомленні.

Таким рішенням РНБО доручила Кабміну розробити та подати на розгляд парламенту низку законодавчих ініціатив, що стосуються переозброєння Збройних сил України та інших військових формувань в умовах російської агресії, а також підготувати програму реформи та розвитку оборонно-промислового комплексу та їх фінансування.

Також цей документ зобов’язує уряд розробити в тримісячний термін, зокрема, проекти законів щодо забезпечення сприятливих умов для залучення іноземних інвестицій в оборонно-промисловий комплекс шляхом утворення спільних підприємств, особливостей діяльності у сфері розроблення та виробництва озброєння та військової техніки.

Також Кабмін має розробити законопроект про підтримку авіаційної промисловості. При цьому уряд має передбачити заходи з оподаткування операцій із ввезення на митну територію України літаків іноземного виробництва.

Контроль за виконанням рішення РНБО, введеного в дію цим указом, покладено на секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

Нагадаємо, що раніше керівництво ГК «Укроборнпром» і НАТО обговорили залучення України до проекту Північноатлантичного альянсу «розумна оборона» та партнерських груп Агентства НАТО з підтримки та постачання (NSPA).

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: