В РНБО розкрили інформацію про російські кібератаки проти України

Читать на русском
Ще одним доказом російського сліду є той факт, що тимчасові налаштування на комп'ютері, на якому створили цей вірус, збігаються з часовим поясом Москви та Санкт-Петербурга.
засідання РНБО

У Раді національної безпеки і оборони України заявили, що підготовка та розробка програм для хакерських атак на українські компанії була спланована в Росії й тривала не менш ніж півроку.

Про це повідомив керівник Служби з питань інформаційної безпеки апарату РНБО України Валентин Петров, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу відомства.

«Це був процес, що тривав не менш ніж півроку, в результаті якого були вражені не лише українські енергетичні компанії – це була лише верхівка айсберга. Були вражені й інші великі підприємства, а також один із національних телеканалів», – пояснив Петров.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що СБУ буде створювати Національну систему кібербезпекиСказано 27 січня 2016 р.Статус обіцянки: Архів

Результати розслідування показали, що сліди хакерських атак, які були здійснені на українські енергетичні підприємства, ведуть до російських серверів.

«Вітчизняні криміналісти виявили велику ймовірність того, що вірус був створений і мав всі налаштування для роботи з кириличним алфавітом», – сказав він, додавши, що прототип цього вірусу в 2007 році активно поширювався на одному з комп'ютерних форумів росіянами.

Міненерго впроваджує елементи кібербезпеки на електростанціях – НасаликМіністр енергетики та вугілля України Ігор Насалик обговорив зі старшим радником з міжнародних питань Міністерства енергетики США Вільямом Брайаном попередні висновки за результатами спільного українсько-американського семінару з кібербезпеки.

Ще одним доказом «російського сліду» є той факт, що тимчасові налаштування на комп'ютері, на якому створили цей вірус, збігаються з часовим поясом Москви та Санкт-Петербурга.

«Російська кібернетична атака мала демонстративні завдання – показати наявність кібернетичної зброї, яка ставить під загрозу безпеку країн Заходу», – впевнені в РНБО.

Як повідомлялося раніше, дані розвідувальних органів, СБУ, Держслужби спеціального зв'язку та захисту інформації дають підстави стверджувати, що РФ продовжує спроби дестабілізувати ситуацію в Україні шляхом атак у кіберпросторі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: