У СБУ назвали кількість російських компаній, які співпрацюють з окупованим Донбасом

Читать на русском
У Службі безпеки оголосили дані щодо співпраці підприємств, розташованих на непідконтрольній частині Донбасу, з російськими компаніями.

243 російські компанії вели зовнішньоекономічну діяльність із комерційними структурами тимчасово окупованих бойовиками територій Донбасу.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр Служби безпеки України.

«За матеріалами Служби безпеки України зупинено зовнішньоекономічну діяльність 243 російських компаній, які вели бізнес із комерційними структурами тимчасово окупованих терористами територій», – йдеться в повідомленні.

За інформацією СБУ, під час перевірки цих російських компаній вдалося встановити, що більша їх частина також співпрацює і з Україною. Крім того, на ці компанії не поширювалися норми указу Президента України, запровадженого рішенням РНБО, «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)».

«СБУ передала матеріали до Міністерства економічного розвитку та торгівлі. Згідно з висновками його фахівців, українські виробники здатні повністю компенсувати російський імпорт. Відповідно, було ухвалено рішення про тимчасове зупинення зовнішньоекономічної діяльності цим російським компаніям», – додали в спецслужбі.

Нагадаємо, раніше Служба безпеки України ліквідувала конвертаційний центр, який використовувався для фінансування бойовиків на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: