Тандіт: бойовики вимагають обміну людей, яких немає на території України

Читать на русском
Радник голови СБУ Юрій Тандіт каже, що 333 людини, обміну яких вимагають бойовики на Донбасі, ніколи не були на контрольованій урядом території України.
Юрій ТандітФото: asn.in.ua

Радник голови служби безпеки України Юрій Тандіт стверджує, що 333 людини з 1102, обміну яких з минулого року вимагають терористи на Донбасі, ніколи не були на контрольованій урядом території України.

Про це з посиланням на «112 Україна» повідомляє «Слово і Діло».

«Ми взяли цифру 1102, яку минулого року передали нам у Мінську з того боку, і уважно проаналізували. З 15 числа Дарина Морозова стала говорити про 602 людей і ми розуміємо, звідки ці цифри беруться. Я взяв унікальні викладки, які ще ніде не демонстрував: з цифри 1102 людини 333 людини взагалі до нас не надходили, таких людей ніколи не було на території України, де діють закони. 180 осіб уже звільнені й більшість не захотіла туди повертатися. Тобто вони були рішенням судів звільнені. Далі, 20 осіб із цього списку ніколи не були під слідством, понад 100 осіб взагалі не вдалося встановити», – розповів Тандіт.

Обмін полоненими: терористи вимагають видати їм 600 заручниківПредставники ОРДЛО категорично відкинули пропозицію української сторони видати їм 50 заручників у обмін на 25 українців, утримуваних на окупованій території.

Також він підкреслив, що 42 людини з цього списку є злочинцями, які не мають жодного стосунку до лінії зіткнення й АТО взагалі.

Нагадаємо, раніше перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко заявляла, що бойовики так і не дали українській стороні відповідь щодо 108 полонених, які перебувають на території Донбасу та ще 10 людей, ув’язнених у Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: