Експерт пояснив, чому РФ може піти на ескалацію конфлікту на Донбасі під час Олімпіади

Читать на русском
Валентин Краснопьоровполітичний експерт

Безумовно, причина ескалації перш за все в українсько-російських процесах, але РФ дійсно використовує Олімпіаду як світову подію, щоб відволікти увагу.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політичний аналітик Валентин Краснопьоров, аналізуючи загострення ситуації на Донбасі, яке співпало з допінговим скандалом збірної РФ.

«Кремлю потрібно показати, що РФ «встає з колін». Вони маніпулюють тим, що РФ стала першою на змаганнях чи увійшла до трійки на Олімпіаді. Цей фактор пропаганди зараз трохи згасне, оскільки частину спортсменів РФ позбавили права виступати на Олімпійських іграх, тому РФ може використати конфлікт на Донбасі, щоб підняти патріотичний дух», – розмірковує аналітик.

В будь-якому разі, на переконання експерта, РФ намагатиметься «протиснути» вибори так, як вони того хочуть, незалежно від змагань чи інших обставин.

Кремль продовжує випробовувати новітнє озброєння на Донбасі – ТурчиновУ Раді нацбезпеки та оборони України прокоментували ескалацію в зоні проведення антитерористичної операції.

«Вже всі розуміють, що довго ця ситуація «зависати» не може. Питання лише в тому, хто виграє. З російського боку зараз будуть спроби змусити Україну піти на певні кроки, щоб втілити свій сценарій. Тому ескалацію конфлікту Росія розпочне як ззовні, так і всередині України. Заклики «за мир» та «давайте домовимося» давно не мають сенсу», – констатував Краснопьоров.

«У разі зростання ескалації дуже велика вірогідність того, що санкції будуть посилені. Ще рік тому були дискусії про їх скасування, зараз дискусія лише про те, посилювати санкції чи ні. Світ уже розуміє, що Росія посилює агресію», – резюмував Валентин Краснопьоров.

Додамо, що Президент України Петро Порошенко провів телефонні переговори з канцлером Німеччини Ангелою Меркель із приводу різкої ескалації в зоні АТО. Водночас МЗС України звернулося до міжнародних партнерів із проханням посилити політико-дипломатичний тиск на Кремль.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: