Експерт назвав причини активізації бойовиків на Донбасі

Читать на русском
Директор військових програм Центру Разумкова пояснив, із чим може бути пов'язане загострення ситуації в зоні конфлікту.
Микола Сунгуровський: «РФ відправляє з квитком «в один кінець» соціально неблагонадійні елементи».

Координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук повідомив, що до лав так званої «ДНР» прибула чергова партія (близько 40 осіб) «інструкторів» із РФ. Водночас у штабі АТО підтвердили, що останнім часом терористи збільшили кількість обстрілів і почали застосовувати важке озброєння.

Директор військових програм Микола Сунгуровський переконанй, що активізація терористів пов'язана з ротацією складу військових та спробою постійно тримати Україну в напрузі.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на Центр Разумкова.

За словами експерта, цілком зрозуміло, що приходять нові підрозділи регулярних ЗС РФ, але небезпека в тому, що відбуваються випробування цих підрозділів.

«Вони отримують досвід на конкретних ділянках, після чого відбувається ротація. На кордоні з Україною концентруються не просто угруповання ЗС РФ, а бійці, які готові будь-якої хвилини воювати в цьому театрі бойових дій», – зауважив спеціаліст.

Динаміка обстрілів у зоні АТО: як бойовики нарощують вогневий тиск на ЗСУЗ моменту останнього вдалого обміну полоненими, в результаті якого в Україну повернулися Геннадій Афанасьєв та Юрій Солошенко, бойовики відчутно наростили кількість обстрілів у зоні АТО.

Крім того, на його думку, періодичну активізацію терористів можна пояснити «спаленням Росією протестного потенціалу».

«Російська влада відправляє з квитком в один кінець соціально неблагонадійні елементи. За неофіційними даними, серед бойовиків на Донбасі є бомжі, злочинці, яких відпустили з в’язниць. Тобто це «перемелювання» того потенціалу, який Росії не потрібен. І назад його ніхто забирати не збирається», – вважає Сунгуровський.

Безумовно, залишається фактор залякування та намагання тримати Україну в напрузі, щоб за нагоди домогтися поступок.

Нагадаємо, в березні Президент України Петро Порошенко пообіцяв протягом одного року повернути Донбас мирним шляхом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: