Порошенко обговорив із Меркель ескалацію конфлікту на Донбасі

Читать на русском
Глава української держави Петро Порошенко в зв'язку з ескалацією конфлікту на Сході поговорив із канцлером Німеччини.

Президент України Петро Порошенко провів телефонні переговори з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Головною темою розмови була ескалація конфлікту на Донбасі, пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Глави держави.

«Президент України висловив глибоке занепокоєння різкою ескалацією ситуації на Донбасі та зростанням кількості загиблих через збільшення російськими бойовиками кількості обстрілів із крупнокаліберної зброї та продовження Росією постачання для них озброєння. Петро Порошенко також звернув увагу на активізацію російських диверсійно-розвідувальних груп, які отримують гідну відсіч з боку Збройних сил України», – йдеться в повідомленні.

Також сторони обговорили постійне порушення Росією Мінських угод і можливе посилення антиросійських санкцій у разі, якщо ситуація на Донбасі погіршиться.

ДРГ бойовиків двічі намагалася захопити опорні пункти ЗСУ в Мар'їнці – штаб АТОЧлени незаконних збройних формувань продовжують ескалацію конфлікту на Донбасі, застосовуючи заборонене озброєння.

«Співрозмовники домовились інтенсифікувати роботу в «нормандському» та інших форматах. Зокрема, йшлося про узгодження чіткої дорожньої карти імплементації Мінських домовленостей, яка має включати виконання Росією безпекового компоненту», – повідомляє прес-служба Порошенка.

Нагадаємо, в період з 14 червня до 20 липня бойовики майже 2 тисячі разів обстріляли позиції сил АТО. Крім того, за цей період загинуло 44 українських військових, а 216 – отримали поранення.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: