Кремль продовжує випробовувати новітнє озброєння на Донбасі – Турчинов

Читать на русском
У Раді нацбезпеки та оборони України прокоментували ескалацію в зоні проведення антитерористичної операції.
фото: УНІАН

Генеральний штаб Російської Федерації продовжує випробовувати новітнє озброєння на Донбасі під час кривавих провокацій.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на його прес-службу.

«Так, у липні зафіксовано застосування проти наших військових нових російських мінометних комплексів КМ-8 «Грань» з керованими 120-мм мінами та переносними засобами автоматизованого управління вогнем «Малахіт», – зазначив Турчинов.

За його словами, мінометний комплекс КМ-8 «Грань» призначений для знищення й ураження одиночних і групових цілей, броньованих об'єктів і фортифікаційних споруд із перших пострілів без додаткової пристрілки.

«Комплекс використовує 120-мм керовану міну (довжина – 1200 мм, вага – 27 кг), яка обладнана лазерною головкою самонаведення, – додав секретар РНБО.

Динаміка обстрілів у зоні АТО: як бойовики нарощують вогневий тиск на ЗСУЗ моменту останнього вдалого обміну полоненими, в результаті якого в Україну повернулися Геннадій Афанасьєв та Юрій Солошенко, бойовики відчутно наростили кількість обстрілів у зоні АТО.

Також, як стверджує Турчинов, окупанти застосовують новий БПЛА «Інспектор-601» у бойових цілях, комплекс РЕБ «Шипшина-Аеро» та багатофункціональний комплекс РЕБ «Ртуть-БМ», а крім того, прилади лазерної локації та лазерні прилади оптико-електронної протидії останнього покоління.

Водночас він нагадав, що фінансування українського Державного оборонного замовлення продовжує залишатися заблокованим, оскільки Верховна Рада не ухвалила потрібний законопроект і пішла на канікули.

Нагадаємо, спікер Адміністрації Президента з питань АТО Андрій Лисенко заявив, що в зоні проведення АТО на східних рубежах України троє українських військовослужбовців загинули, ще троє – отримали поранення.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: