СОТ закликає Росію припинити торгову агресію проти України

Читать на русском
Позицію України підтримали делегації таких членів СОТ, як ЄС, США, Канада, Японія, Австралія, Норвегія, Грузія, Корея.

У Світовій організації торгівлі (СОТ) підтримали позицію України про негайне скасування Росією необґрунтованих транзитних обмежень і відновлення вільного режиму транзиту для всіх членів СОТ, в тому числі й України.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

«Україна закликала Російську Федерацію негайно скасувати необґрунтовані транзитні обмеження та відновити недискримінаційний і вільний режим транзиту для всіх членів СОТ», – йдеться в повідомленні.

Позицію України підтримали делегації таких членів СОТ, як ЄС, США, Канада, Японія, Австралія, Норвегія, Грузія, Корея. Вони наголосили на необхідності негайного усунення обмежень у торгівлі з Російською Федерацією та забезпечення дотримання правил СОТ.

Росія як член СОТ не мала права обмежувати транзит українських товарів – дипломатДії Російської Федерації щодо України в частині обмеження транзиту українських товарів через свою територію слід розцінювати як неповагу Москви до власних зобов'язань у Світовій організації торгівлі.

«Ми сподіваємося, що всі розуміють, що це не політична риторика. І ми тут, щоб забезпечити дотримання правил усіма членами СОТ. Ще раз наполягаємо на необхідності дотримання встановлених правил», – зазначила глава української делегації Наталія Микольська.

Відзначимо, що 27 липня делегація України на чолі з Микольською взяла участь у черговому засіданні Генеральної ради СОТ у Женеві.

Нагадаємо, що Україна з 1 січня цього року зазнає утиску в питаннях торгівлі з боку Російської Федерації. Йдеться про обмеження транзиту українських товарів через територію РФ до країн Середньої Азії, перш за все в Казахстан і Киргизстан.

В результаті 2 січня МЕРТ підвищило імпортні мита для товарів із Російської Федерації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: