У Мінагрополітики рапортують про зростання торгівлі продовольством з ЄС

Читать на русском
Рутицька підкреслила важливість повномасштабного впровадження стандартів якості для експорту в країни ЄС, оскільки це призведе до загального зростання якості української продукції та відкриє можливість для виробників експортувати на весь світ.
Владислава Рутицька

За підсумками перших двох місяців, експорт України в країни Європейського Союзу перевищив $700 млн.

Про це заявила заступник міністра Міністерства аграрної політики та продовольства України Владислава Рутицька, повідомляє «Слово і Діло».

«За результатами двох місяців 2016 року експорт до Європейського Союзу становить понад 700 млн дол. США. Для прикладу роботи ЗВТ наведу загальний показник експорту за підсумками 2015 року – він становить $4,2 млрд дол. США. Висновки можете робити самі», – зазначила заступник міністра.

За її словами стало відомо, що квоти, які були виділені для України, були вибрані українськими виробниками на протязі першого кварталу цього року. Повністю квоти вибрані за такими товарними групами, як мед, цукор, ячмінна крупа та борошно, томати, виноградні й яблучні соки, на 97% вичерпані квоти на овес.

«Щодо позицій за принципом ліцензування, то тут уже повністю використана квота за кукурудзою, на 88% – за пшеницею й квартальна квота щодо постачання м'яса птиці», – поінформувала Рутицька.

Як політики дотримуються коаліційної угоди? Реформа сільського господарства«Слово і Діло» вирішило перевірити, що вже зробила парламентська більшість у питанні реформ сільського господарства.

Водночас Рутицька підкреслила важливість повномасштабного впровадження стандартів якості для експорту в країни ЄС. «Вони призведуть до загального зростання якості української продукції й відкриють можливість для виробників експортувати на весь світ», – каже Рутицька.

Відзначимо, що минулий рік ознаменувався для українських аграріїв відкриттям восьми нових напрямків експорту.

У лютому заступник глави Мінекономрозвитку, торговий представник України Наталія Микольська заявила, що продукція України має перспективу зміцнити позиції на іранському ринку після недавнього зняття з нього міжнародних санкцій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: