Росія як член СОТ не мала права обмежувати транзит українських товарів – дипломат

Читать на русском
Дії Російської Федерації щодо України в частині обмеження транзиту українських товарів через свою територію слід розцінювати як неповагу Москви до власних зобов'язань у Світовій організації торгівлі.

Дії Російської Федерації сщодо України в частині обмеження транзиту українських товарів через свою територію слід розцінювати як неповагу Москви до власних зобов'язань у Світовій організації торгівлі.

Про це в коментарі «Інтерфакс-Україна» розповів речник посольства Європейського Союзу в Україні Юргіс Вільчінскас, передає «Слово і Діло».

«ЄС оцінює ситуацію, зокрема й сумісність різних обмежень на транзит, із правилами СОТ. ЄС вважає, що всі члени СОТ, у тому числі Росія, повинні поважати свої багатосторонні зобов'язання незалежно від будь-яких політичних міркувань», – зазначив Вільчінскас.

Рада підтримала урядовий закон про санкції проти РосіїІніціатором законопроекту про внесення змін до закону «Про зовнішньоекономічну діяльність» був прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

Він звернув увагу на те, що Росія запровадила різні обмежувальні заходи українських виробників після набуття чинності угоди про зону вільної торгівлі з Європейським Союзом, що виходить за рамки міждержавних домовленостей Києва та Москви.

«Відповідні заходи Росії тепер виходять далеко за рамки призупинення певних переваг в рамках ЗВТ СНД і продовольчого ембарго, а також пов'язані з іншими українськими діями. Росія запровадила жорсткі обмеження на постачання українських товарів до Казахстану транзитом через РФ», – підкреслив представник посольства ЄС.

Нагадаємо, раніше в Міністерстві економічного розвитку повідомили, що на практиці транзит українських товарів і рух українських вантажівок через територію Росії припинені.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: