Геращенко назвав кількість росіян, які воювали на Донбасі

Читать на русском
В базі даних Миротворця містяться відомості про 18,2 тис. російських громадян, які брали участь у війні проти України.

За даними проекту «Миротворець», на окупованих територіях сходу України було задіяно в бойових операціях близько 50 тис. громадян Російської Федерації.

Про це у себе на сторінці в Facebook пише народний депутат України й радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, передає «Слово і Діло».

«Це не домисли та не припущення, а документальний факт, знайдений волонтерами проекту «Миротворець» у поштовій скриньці російської терористки Марії Коляди, яка виконує функції керівника прес-служби терористичної організації «ДНР», – пише нардеп.

Геращенко зазначає, що в скриньці Коляди було виявлено лист від імені колишнього так званого «прем'єр-міністра ДНР», громадянина Росії Олександра Бородая єпископу Орєхово-Зуєвському Пантелеймону з проханням про надання допомоги російським бойовикам, які брали участь у боях на Донбасі.

Турчинов розповів, скільки військ Росія готує до наступуРосія сконцентрувала дві армії на території Західного військового округу, до завдань яких належать наступальні операції як у напрямку України, так і в напрямку країн НАТО Балтійського регіону.

«У цьому листі чорним по білому зазначено, що в боях проти України взяли участь понад 50 тисяч громадян РФ», – підкреслив він.

Геращенко уточнив, що в базі даних «Миротворця» є відомості про 18,2 тис. російських громадян, які брали участь у війні проти України.

Як повідомлялося раніше, Росія відпрацьовує нові схеми ведення бойових дій на сході України, що робить виконання мирного плану з урегулювання ситуації неможливим.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: