Збиваючи безпілотники ОБСЄ, бойовики хочуть приховати розташування військової техніки – Оліфер

Читать на русском
Оліфер відзначила збільшення кількості порушень режиму припинення вогню з боку представників ОРДЛО. Для України залишається принциповим відновлення контролю над ділянкою кордону між територією ОРДЛО та РФ.
Дарка Оліфер

Україна розцінює регулярні обстріли безпілотних літальних апаратів (БПЛА) Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ з боку бойовиків 1-го і 2-го АК ЗС РФ як намір приховати відомості про розташування військової техніки.

Про це пише у себе на сторінці в Facebook прес-секретар другого президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

«Викликають тривогу систематичні атаки представників ОРДЛО на безпілотники СММ ОБСЄ. Лише цього тижня в результаті обстрілу один апарат був збитий, а два – пошкоджені. Атака на дрони має пояснення: вони збирають інформацію про розташування військової техніки й ці дані підтверджують невиконання Мінських домовленостей представниками ОРДЛО», – пише вона.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що третьої зустрічі в Мінську з врегулювання ситуації на Донбасі не будеСказано 27 серпня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

Оліфер відзначила збільшення кількості порушень режиму припинення вогню з боку представників ОРДЛО, додавши, що обстріли ведуться також із гармат, заборонених Мінськими домовленостями.

Для України залишається принциповим відновлення контролю над ділянкою кордону між територією ОРДЛО та РФ.

«Відновлення контролю за цією ділянкою державного кордону сприятиме поліпшенню ситуації з безпекою. Тому ми наполягаємо на обговоренні цього питання в рамках Тристоронньої контактної групи, а також на допуску до цієї ділянки кордону представників СММ ОБСЄ», – пише Оліфер.

Раніше повідомлялося, що результати моніторингу режиму дотримання тиші й виконання представниками окупованих районів Донецької та Луганської областей говорять про неможливість проведення на цих територіях виборів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: