Росія відпрацьовує нові схеми війни на Донбасі – Турчинов

Читать на русском
Україна зараз переживає чорний травень через зростання бойових втрат унаслідок посилення військових дій в окупованому регіоні.

Росія відпрацьовує нові схеми ведення бойових дій на сході України, що робить виконання мирного плану з урегулювання ситуації неможливим.

Про це заявив секретар РНБО України Олександр Турчинов після церемонії вручення бойового прапору бригаді швидкого реагування Національної гвардії в селі Сарич Київської області, передає «Слово і Діло».

«Вони відпрацьовують нові військові схеми, а також нові варіанти сухопутних операцій, підводять професійні диверсійні групи. До речі, боротьба з ворожими ДРГ є одним із завдань Нацгвардії в зоні АТО», – сказав він.

Олександр ТурчиновКерівник центрального штабу партії "Народний фронт"
Турчинов обіцяє, що найближчим часом в Україні буде створено лабораторію з дослідження боєприпасів для снайперської зброїСказано 18 березня 2016 р.Статус обіцянки: Архів

Турчинов підкреслив, що Україна зараз переживає «чорний травень» через зростання бойових втрат унаслідок посилення військових дій в окупованому регіоні.

«У нас дуже багато загиблих героїв і дуже багато поранених. Все це говорить про те, що Росія не збирається виконувати мирний план, а робить все для того, щоб його зірвати», – сказав він.

За його словами, противник веде прицільний вогонь по позиціях ВСУ з важкого озброєння, яке заборонене Мінськими домовленостями.

«У них вже створені карти всіх наших позицій. Зараз усі обстріли є прицільними. Мета – ураження наших позицій і наших солдатів. Але ми готуємо адекватну відповідь», – зазначив секретар РНБО.

Турчинов нагадав Європі, що агресора замирити неможливоСекретар Ради нацбезпеки і оборони Олександр Турчинов нагадав «цивілізованому світу» пам'ятати, що агресора неможливо заспокоїти.

Раніше Турчинов заявляв, що Україна готується до можливості дати адекватну відповідь на дії Росії на Донбасі.

Нагадаємо, що Олександр Турчинов вважає недостатньою кількість зброї в Україні для протистояння агресії.

«Слово і Діло» зафіксувало 131 обіцянку Олександра Турчинова, 67 з яких секретар РНБО виконав. Коефіцієнт відповідальності політика – 51%. Із повним переліком обіцянок Турчинова можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: