Турчинов розповів, скільки військ Росія готує до наступу

Читать на русском
Росіянами також створений третій корпус на окупованому Донбасі. Він укомплектований виключно російськими кадровими військовими частинами, які виконують функції оперативного резерву.

Росія сконцентрувала дві армії на території Західного військового округу. До їхніх завдань належать наступальні операції як у напрямку України, так і в напрямку країн НАТО Балтійського регіону.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу РНБО.

«Розгортаються нові армії: перша танкова та двадцята загальновійськова Західного військового округу Росії. Завдання в них виключно наступальні. Поблизу нашого кордону в Південному військовому окрузі РФ також додатково формується «150-а мотострілецька дивізія», – розповів секретар РНБО Олександр Турчинов.

Він також нагадав, що крім цих формувань, на території окупованого Донбасу діють так звані «перший і другий армійські корпуси». Чисельність особового складу цих 1-го та 2-го АК – близько 35 тис. осіб. На цих територіях також розташовані бойові російські частини чисельністю 9 тис. осіб.

Олександр ТурчиновКерівник центрального штабу партії "Народний фронт"
Турчинов обіцяє, що найближчим часом Рада національної безпеки і оборони України затвердить державне оборонне замовленняСказано 29 грудня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

На озброєнні 1-го та 2-го АК перебувають близько 500 танків, до 900 одиниць бронетехніки, близько 800 артилерійських і реактивних систем.

«Добре озброєні підрозділи, сформовані за моделлю російських збройних сил, діють за російськими військовими статутами та є невід'ємною складовою частиною ЗС РФ», – підкреслив Турчинов.

Секретар РНБО додав, що росіянами створений і «третій корпус». Він укомплектований виключно російськими кадровими військовими частинами, які виконують функції оперативного резерву. Місце їх локації – неконтрольована частина українсько-російського кордону.

Як раніше заявив посол РФ у Білорусі Олександр Суриков, у місті Клинці Брянської області Російської Федерації посилюється військова база в рамках можливого майбутнього протистояння з Україною.

Нагадаємо, що Росія відпрацьовує нові схеми ведення бойових дій на сході України, що робить виконання мирного плану з урегулювання ситуації неможливим.

«Слово і Діло» зафіксувало 131 обіцянка Олександра Турчинова, 66 з яких він виконав. Коефіцієнт відповідальності секретаря РНБО – 50%. Із повним переліком обіцянок політика можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: