Експерт розповів, коли чекати ескалації конфлікту на Донбасі

Читать на русском
Петро Олещукполітичний експерт

Важливим фактором для військової операції залишається перш за все пора року.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний експерт Петро Олещук, аналізуючи можливу ескалацію конфлікту на Донбасі в зв'язку з тим, що кожного разу під час Олімпійських ігор та інших масштабних заходів РФ посилює агресію.

«Перш за все важливо враховувати той факт, що всі основні операції РФ проводить влітку: період відпусток, весь світ перебуває в більш розслабленому режимі, відповідно, це дуже зручно, тому що до того моменту, коли доведеться якось реагувати, світ уже буде поставлений перед фактом агресії», – міркує Олещук.

Як пояснює експерт, Олімпіада – значуща подія, яка привертає основну увагу світу, й це непогане прикриття для будь-якої операції.

«Крім того, зараз грає той фактор, який сама РФ вважає великою несправедливістю, – недопуск російських спортсменів до участі в іграх», – підкреслив політолог.

Порошенко обговорив із Меркель ескалацію конфлікту на ДонбасіГлава української держави Петро Порошенко в зв'язку з ескалацією конфлікту на Сході поговорив із канцлером Німеччини.

На його думку, малоймовірно, що РФ готова до нової ескалації зараз, але, можливо, вона спробує якимось чином загострити ситуацію, щоб здійснити якусь спробу виграти кращі умови для завершення конфлікту.

«Уже давно РФ почала пробивати ґрунт для того, щоб завершити конфлікт на Донбасі, але лише у вигідному для себе ключі та з метою задекларувати свою перемогу. Тому якісь преференції для себе РФ може спробувати виграти шляхом ескалації, оскільки це вже звична тактика для Кремля», – проаналізував ситуацію Петро Олещук.

Як відомо, раніше раніше британські ЗМІ повідомили, що Міжнародний олімпійський комітет має намір усунути від участі в Олімпіаді всю російську команду.

Своєю чергою, сьогодні генсек ООН Пан Гі Мун закликав усі ворогуючі країни до «олімпійського перемир'я».

Тим часом у штабі АТО констатують використання бойовиками важкого озброєння та загальне загострення ситуації на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: