Фахівці пояснили причини виникнення смогу в Києві

Читать на русском
При збереженні високого температурного режиму, відсутності тривалих опадів і вітру рівень забруднення атмосферного повітря зростатиме.

Біла імла, що спостерігається останнім часом у столиці України, викликана метеорологічними умовами – високим температурним режимом, відсутністю тривалих опадів і вітру.

В результаті це сприяє накопиченню та утриманню шкідливих домішок у приземному шарі атмосфери, повідомила Державна служба України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів, передає «Слово і Діло».

«У Києві, станом на 22-25 липня поточного року рівень забруднення перевищує середньодобові гранично допустимі концентрації (ГДК): діоксиду азоту – в 2,75-3,25 рази на всіх постах, окрім просп. Науки, 37, Гідропарку; формальдегіду в 1,0–1,3 рази на пл. Бесарабській, вул. Каунаській, пл. Перемоги, 98/2, пл. Московській», – вказали в Держпродспоживслужбі.

За результатами проведеного 25 липня дослідження максимальні концентрації шкідливих речовин в приземному шарі атмосфери в точках відбору повітря (проспект Бажана, 16, вул. Р. Окіпної, 4Б, вул. Хрещатик, 26) наближалися до гранично допустимих.

При збереженні високого температурного режиму, відсутності тривалих опадів і вітру рівень забруднення атмосферного повітря буде зростати.

Хто і як берегтиме українську природу? Реформи в МінекологіїСхоже, природоохоронна галузь продовжує перебувати на узбіччі уваги вітчизняної політики: як і зазвичай, на екологію починають звертати увагу лише тоді, коли у сфері відбуваються глобальні потрясіння.

«Це може призводити до загострення хронічних хвороб верхніх дихальних шляхів, легенів, серцево-судинної системи, алергічних проявів, у тому числі бронхіальної астми», – йдеться в повідомленні.

Головне управління Держпродспоживслужби в Києві рекомендує владі міста обмежити рух автотранспорту на центральних вулицях міста, особливо вантажного.

Нагадаємо, що сьогодні, 27 липня, в Києві встановиться сонячна погода. Температура повітря вдень прогріється до 29 градусів за Цельсієм.

Як повідомлялося раніше, міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак доручив керівникам національних природних парків у межах українських Карпат розробити план розширення меж природно-заповідних територій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: