Зміна клімату цікавить українських політиків менше за все – радник міністра екології

Читать на русском
Незважаючи на те, що проблема зміни клімату посідає одне з провідних місць у світовій політиці, в українській політиці на даний момент цьому питанню місця немає.

Незважаючи на те, що проблема зміни клімату посідає одне з провідних місць у світовій політиці, в українській політиці на даний момент цьому питанню місця немає.

Про це в інтерв'ю Forbes розповіла радник міністра екології Тетяна Тарута, пише «Слово і Діло».

«Звичайно, зараз наша країна переживає дуже складний період. Але війна на Донбасі колись закінчиться. І Україна не може залишатись осторонь від проблеми зміни клімату», – зазначила вона, додавши, що ця проблема – один із найбільших викликів усьому людству.

Кіотський протокол. Японці так і не дочекалися дій від УкраїниВ рамках Кіотського протоколу Україна отримала від Японії 470 млн євро. Але дій у сфері кліматичної політики і «зелених» інвестицій японці так і не дочекалися.

Радник глави Мінекології пояснила, що з року в рік температурні умови життя на Землі будуть змінюватися, що спричинить інші зміни. «Наприклад, Україна ризикує зіткнутися з проблемою міграції через те, що частини територій інших держав перестануть бути придатними для життя людей – прибережні морські та річкові території підуть під воду, сильні засухи зроблять частину територій непридатними для сільського господарства й спричинять проблему голоду», – заявила Тарута.

За її словами, в перспективі саме через це в країнах можуть виникати внутрішні збройні конфлікти.

Тарута також констатувала гострий дефіцит українських фахівців із питань зміни клімату. Саме тому на 21-му Міжнародному саміті ООН з питань клімату Україну представлятимуть лише 5 осіб.

«Для події такого масштабу й значущості, як Міжнародний кліматичний саміт, така кількість людей просто смішна. Особливо якщо врахувати, що щодня там засідатиме паралельно щонайменше дев'ять спеціальних груп. Виходить, що Україна не зможе повноцінно брати участь у їх роботі», – резюмувала радник міністра екології.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: