Заборгованість із заробітної плати знову почала зростати – Держстат

Читать на русском
У червні сума заборгованості із зарплати економічно активних підприємств у червні збільшилася на 8,5 відсотків або на 101,4 млн грн і на 1 липня становила 1,289 млн грн.

За підсумками червня 2016 року року заборгованість із виплати заробітної плати в Україні збільшилася на 5,4% або на 101,0 млн грн.

Таким чином, з початку року борг із зарплати зріс на 4,6% і на 1 липня поточного року склав 1 968 млрд грн пише «Слово і Діло» з посиланням на дані Державної служби статистики України.

Водночас сума заборгованості зарплат працівників економічно активних підприємств у червні збільшилася на 8,5% або на 101,4 млн грн і на 1 липня склала 1289 млн грн.

У Держстаті зазначають, що більше половини заборгованості сформовано в трьох областях – Луганській (23,2%), Донецькій (19,6%) і Харківській (10,1%).

Проблема не у високій ціні на газ, а в низьких зарплатах – експертЕксперт енергетичних програм Центру Разумкова поділився міркуваннями щодо підвищення тарифів із 1 травня.

Основна сума боргу припадає на промисловість (72,7%), транспорт, складське господарство, поштову та кур'єрську діяльність (10%).

Як повідомлялося раніше, Кабінет міністрів України затвердив план погашення заборгованості із заробітної плати. Після ухвалення документа будуть розроблені конкретні графіки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: