Гриневич розповіла, яка зарплатня буде у вчителів

Читать на русском
Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич заявила, що вчителі зароблятимуть по 6-7 тисяч гривень на місяць.
Лілія Гриневич

У законопроекті про освіту зарплатня вчителів буде розраховуватися за формулою: оклад, який дорівнюватиме трьом мінімальним зарплатам, і надбавка.

Про це в інтерв'ю «ЛІГА.net» розповіла міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, повідомляє «Слово і Діло».

«Ми поки що визначили в законопроекті про освіту, що це три мінімальні зарплати. Це, до речі, відповідає тому ж практичному рівню, який був зафіксований у чинному законі про освіту. Але в цій частині його так і не виконали», – зазначила міністр.

За її словами, крім окладу в три мінімальні зарплати, у вчителів буде система надбавок, яка може підвищити їхній дохід до суми понад 6 тисяч гривень.

Гриневич обіцяє освітянам поступове зростання зарплатСказано 27 червня 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

«Три мінімальні зарплатні – це базовий оклад. У вчителів є ще система надбавок. І тоді середня зарплата могла б вийти орієнтовно на рівні 6-7 тисяч», – додала Гриневич.

Вона розповіла, що зараз середня зарплата вчителя становить близько 3600 гривень із надбавками, тому 6-7 тисяч трошки поліпшать їхнє становище.

Нагадаємо, раніше Лілія Гриневич заявила, що в Україні буде впроваджена 12-річна школа. За її прогнозами, в разі ухвалення відповідного законопроекту це може бути реалізовано вже в 2018 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: