«Нафтогаз» пояснив, чому заблокував рахунки «Київенерго»

Читать на русском
З 2011 року середній розмір заборгованості ПАТ Київенерго за спожитий природний газ коливався в діапазоні 1,5-2 млрд грн.

ПАТ «Київенерго» заборгувало НАК «Нафтогаз України» близько 1 млрд грн, що й призвело до блокування рахунків ПАТ із подальшим списанням коштів у рамках виконавчого провадження.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НАК.

«Зараз із рахунків одного з найбільших боржників «Нафтогазу» – «Київенерго» – проходить списання коштів у рамках виконавчого провадження. Поточна заборгованість «Київенерго» перед «Нафтогазом» за спожитий газ становить близько 1 млрд грн», – йдеться в повідомленні.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко обіцяє, що в Києві не буде віялових відключень світлаСказано 4 грудня 2014 р.Статус обіцянки: Виконано

В компанії підкреслили, що з 2011 року середній розмір заборгованості ПАТ «Київенерго» за спожитий природний газ коливався в діапазоні 1,5-2 млрд грн.

«Перекредитування таких сум у державних банках коштувало «Нафтогазу» до 30 млн грн щомісяця», – відзначають у державній енергокомпанії.

Через хронічну заборгованість «Київенерго» також зазнає додаткових витрат. За ці п'ять років загальна сума штрафних санкцій, сплачених «Київенерго» на користь «Нафтогазу», склала 38 млн грн.

«Нафтогаз» також пропонує зробити рух коштів на рахунках підприємств ТКЕ публічним.

Виконавча служба заарештувала рахунки «Київенерго»Державна виконавча служба заарештувала рахунки столичного комунального підприємства через несплачені штрафи.

«Всім важливо розуміти, куди діваються кошти, які платять споживачі. Такий крок дав би реальну картину розуміння, в чому проблема нарощування боргів, і спільними зусиллями можна було б знайти механізм вирішення», – заявляють у компанії.

Нагадаємо, що аварійно-ремонтні роботи та підготовка столиці до опалювального сезону перебувають під загрозою через блокування за позовом «Нафтогазу» рахунків ПАТ «Київенерго».

Раніше мер Києва Віталій Кличко заявив, що через блокування рахунків «Київенерго» може бути зірвана підготовка до опалювального сезону в столиці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: