Турчинов назвав пріоритети в українській «оборонці» на 2017 рік

Читать на русском
В Україні надаватимуть перевагу сучасним ракетним комплексам, потужним артилерійським системам, засобам ППО, радіоелектронної боротьби та радіотехнічної розвідки.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов провів нараду з питання підготовки оборонного бюджету на 2017 рік, в ході якої акцентував на розвитку ракетних комплексів та артсистем.

Нарада проходила за участю керівників усіх силових міністерств і відомств, а також представників МЕРТ і Мінфіну України, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу РНБО.

«Ми маємо відпрацювати державне оборонне замовлення на 2017 рік, надаючи перевагу сучасним ракетним комплексам, потужним артилерійським системам, засобам ППО, радіоелектронної боротьби та радіотехнічної розвідки», – сказав секретар РНБО.

За його словами, вимога Стратегії національної безпеки щодо фінансування сектора безпеки та оборони в розмірі 5% від ВВП має чітко виконуватися.

Олександр ТурчиновКерівник центрального штабу партії "Народний фронт"
Турчинов обіцяє, що випробування ракетного озброєння українського виробництва відбудеться в 2016 роціСказано 26 січня 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

Турчинов вкотре наголосив на необхідності компенсувати незабезпечені витрати на оборону поточного року «в зв'язку з невирішеним питанняму парламенті щодо наповнення Спеціального фонду за рахунок арештованих коштів оточення» колишнього президента України Віктора Януковича.

Він також додав, що зарплата військових має індексуватися на коефіцієнт інфляції та «підтримувати статус професії військовослужбовця як найбільш престижної й важливої професії в країні».

Як повідомлялося раніше, генеральний штаб Російської Федерації продовжує випробовувати новітнє озброєння на Донбасі під час кривавих провокацій.

«Слово і Діло» зафіксувало 130 обіцянок Олександра Турчинова, 67 з яких він виконав. Коефіцієнт відповідальності політика – 52%. З повним переліком секретаря РНБО можна ознайомитися на сторінці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: