Турчинов прокоментував заяву Путіна про зміну Конституції

Читать на русском
Заява Володимира Путіна про неможливість припинення вогню на Донбасі до внесення змін у Конституцію України – це публічний шантаж Києва з боку Москви.
Олександр Турчинов

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов вважає, що заява Володимира Путіна про те, що припинення вогню на Донбасі неможливе без внесення змін до Конституції України – це публічний шантаж Києва з боку Москви.

Про це «Слово і Діло» повідомляє з посиланням на прес-службу РНБО.

«Взявши на себе відповідальність за порушення режиму припинення вогню та порушення Мінських угод, Путін публічно пригрозив Україні продовженням військових провокацій проти нас, доки не буде реалізований московський сценарій розчленування України», – зазначив Турчинов.

Конфлікт на Донбасі будуть вирішувати не через «особливий статус» — експертЕксперт-міжнародник поділився міркуваннями, щодо вирішення конфлікту на Сході України в контексті проведення виборів і змін до Конституції України.

Секретар РНБО переконаний, що Кремль тим самим продемонстрував, що не збирається виконувати Мінські угоди, першим пунктом яких наразі є припинення вогню і виведення російських військових з окупованої частини Донбасу. «Натомість, Путін планує і надалі проливати українську кров, знищуючи незалежність України. Це цинічна публічна позиція, яка вже не приховується московськими керманичами», – констатував він.

Турчинов також звернувся до депутатів парламенту з вимогою припинити «пустопорожні дискусії» та посприяти наповненню оборонного бюджету й забезпеченню армії всім необхідним.

Крім того, секретар РНБО висловив сподівання, що міжнародні союзники України «також спроможні перекладати з російської однозначні погрози Путіна».

Нагадаємо, у п’ятницю ввечері російський президент заявив, що «питання Криму закрите», а для встановлення миру на Донбасі потрібна закріплена в Конституції України децентралізація й ухвалення закону про амністію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: