У Мінфіні придумали, як зменшити тиск на бізнес

Читать на русском
Міністр фінансів України Олександр Данилюк придумав, як істотно зменшити тиск на українських бізнесменів.

Державна фіскальна служба за дорученням міністра фінансів Олександра Данилюка видала наказ, який передбачає істотне скорочення кількості необґрунтованих кримінальних проваджень щодо бізнесу.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Мінфіну.

«За дорученням міністра фінансів Олександра Данилюка ДФС видала наказ, який має вирішити одну з ключових проблем бізнесу. Ініційовані зміни значно зменшать кількість безпідставних кримінальних проваджень щодо бізнесу», – йдеться в повідомленні.

Данилюк пообіцяв реформувати ДФССказано 2 липня 2016 р.Статус обіцянки: Архів

За інформацією прес-служби, часто ДФС ініціювала кримінальні провадження на підставі результатів податкових перевірок, які під час оскарження в суді виявлялися без доказової бази.

«За інформацією бізнес-омбудсмена Альгірдаса Шемети, в 2015 році було порушено 1748 кримінальних проваджень, тоді як лише 55 були передані до суду з обвинуваченням. Через те, що ДФС шукала кілька десятків порушників, реального тиску зазнали понад півтори тисячі підприємств», – повідомили в Мінфіні.

Згідно з новим наказом ДФС, тепер до податкової міліції передаватимуться матеріали податкових перевірок лише після остаточного завершення всіх адміністративних і судових процедур оскарження. І якщо існують реальні докази тих чи інших кримінальних злочинів, буде порушуватися провадження.

Нагадаємо, раніше міністр фінансів Олександр Данилюк заявив про намір оновити склад ДФС і зазначив, що система податкової «прогнила наскрізь».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: