МВФ розглянув варіанти підвищення зарплат українським податківцям

Читать на русском
В ДФС планують скорочення штату. Вивільнені кошти планується перенаправити на підвищення зарплат.

Делегація Міжнародного валютного фонду з представниками Міністерства фінансів України розглянула шляхи реформування Державної фіскальної служби, в тому числі підвищення заробітних плат працівникам за рахунок оптимізації штату.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Мінфіну.

«Ми представили наш план реформи ДФС, наші пріоритети, та обговорили його впровадження з МВФ. Час переводити процес у конкретні дії та результати, які будуть відчутні для бізнесу», – говорить міністр фінансів України Олександр Данилюк.

Зокрема, сторони обговорили впровадження ключових показників ефективності, які мають відображати очікування бізнесу від структурних змін у ДФС, і зняття з фіскалів низки зайвих функцій.

Данилюк пообіцяв реформувати ДФССказано 2 липня 2016 р.Статус обіцянки: Архів

У ДФС також планують скорочення штату, в першу чергу – допоміжного персоналу в регіонах, з метою підвищення його ефективності. Вивільнені кошти планується перенаправити на підвищення зарплат.

Для зменшення зловживань у фіскальній службі Мінфін займається розробкою додаткових інструментів захисту прав платників податків.

Як відомо, з початку поточного тижня делегація податково-бюджетного Департаменту МВФ проводить в Україні незалежну оцінку реформи ДФС і напрацьовує свої рекомендації.

Раніше Олександр Данилюк заявляв, що система ДФС «прогнила» наскрізь, і саме тому будуть системні звільнення та реформування структури з нуля.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: