У ГПУ повідомили, скільки «світить» Ляшко за погрози чернігівському прокурору

Читать на русском
Головне слідче управління ГПУ внесло до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за фактом погроз Олега Ляшка на адресу прокурора Чернігівської області Віктора Носенка.

Головне слідче управління ГПУ внесло до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за фактом погроз Олега Ляшка на адресу прокурора Чернігівської області Віктора Носенка.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган, передає «Слово і Діло».

Як повідомила Сарган, відомості внесені в порядку ст. 214 КПК за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 345 КК України (погроза насильством щодо працівника правоохоронного органу у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків) та ч. 1 ст. 343 КК України (вплив у будь-якій формі на працівника правоохоронного органу з метою перешкодити виконанню ним службових обов'язків або добитися прийняття незаконного рішення).

Радикальний популізм: якими обіцянками відомий Ляшко?Виступаючи перед виборцями або з трибуни Верховної Ради, Ляшко дав не одну обіцянку. Багато з них спекулюють на стандартних електоральних інтересах, частину можна вважати нездійсненними апріорі, деякі – й зовсім звучать абсурдно.

Як відомо, згідно із Кримінальним кодексом України, санкція ч. 1 ст. 345 передбачає покарання у вигляді виправних робіт на строк до 2 років. Інша міра цієї ж статті - арешт на строк до 6 місяців, обмеження волі на строк до 3 років або позбавленням волі на той самий строк.

Також, згідно із Кримінальним кодексом України санкція ч. 1 ст. 343 передбачає покарання у вигляді штрафу до 100 неоподатковуваних мінімальних доходів громадян або виправними роботами на строк до 1 року або арештом на строк до 3 місяців.

Відзначимо, що в соцмережі з'явилося відео, на якому головний радикал загрожує фізичною розправою та нецензурно висловлюється на адресу прокурора Чернігівської області.

Також, нагадаємо, що в червні його однопартієць Андрій Лозовий заявив, що нібито в будинку Ляшко проводили обшук. Однак, через деякий час повідомив, що обшуку не було, а представники ГПУ просто помилилися адресою.

Тоді, в ГПУ відреагували та розцінили це, як самопіар.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: