Кіровоград перейменований на Кропивницький

Читать на русском
Депутати перейменували місто Кіровоград на Кропивницький, постанову підтримав 231 парламентар.

Депутати Верховної Ради присвоїли Кіровограду нову назву: тепер обласний центр носитиме ім’я Кропивницький.

За відповідну постанову №4222 у рамках декомунізації проголосували 230 народних обранців, інформує «Слово і Діло».

Разом із Кіровоградом нову назву отримала ще низка населених пунктів. Зокрема, йдеться про селище Червоний Пахар Бахмутського району Донецкої області, перейменоване на Ступакове, та Комінтернове Волноваського району, яке отримало назву Пікузи. Також на Донеччині та Луганщині були перейменовані населені пункти, що розташовані на непідконтрольній Києву території. За цю постанову депутати проголосували лише з другого разу.

Іллічівському порту дадуть нову назвуДирекція державного підприємства «Іллічівський морський торговельний порт» ухвалила рішення змінити офіційну назву підприємства відповідно до вимог закону про декомунізацію.

Окремою постановою село Жовтневе Хустського району Закарпатської області було перейменоване на Забереж, село Червонознам’янка Іванівського району Одеської області – на Знам’янку, село Петрівка Борзнянського району Чернігівської області – на Махнівку.

Нагадаємо, раніше запропонована назва Інгульськ, що відповідає назві ріки, яка протікає через обласний центр, не сподобалася частині мешканців. Лунали пропозиції щодо перейменування Кіровограда на Єлисаветград, однак і ця ідея була відхилена.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: