До осені буде або ризик соціальних протестів, або криза неплатежів – експерт

Читать на русском
Володимир Фесенкополітолог

Сьогодні, 11 липня, представники «Самопомочі» заявили, що вважають чинні тарифи на газ для населення необгрунтованими.

Політолог Володимир Фесенко переконаний, що не можна закривати очі на тарифну проблему й депутатам уже зараз доведеться сідати за стіл переговорів у пошуках компромісу.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Центр прикладних політичних досліджень «Пента».

«Тарифну проблему потрібно вирішувати. Всім політикам в парламенті потрібно домовлятися. До переговорів необхідно залучати профспілки та органи місцевого самоврядування. Заплющувати очі на проблему не можна. До осені буде або ризик соціальних протестів, або криза неплатежів», – каже політолог.

У «БПП» відповіли на вимогу нардепів знизити тарифиУ пропрезидентській фракції відповіли на блокування парламентарями трибуни Верховної Ради України.

На його думку, до осені вже потрібно ухвалити якесь рішення щодо ціноутворення тарифів, при цьому затвердивши його через парламент, що зніме проблему.

На думку експерта, всі сторони мають піти на компроміс.

«Поки що, на жаль, депутати загралися в статусні ігри. Кожна сторона хоче просувати своє рішення й залишатися переможцем», – підкреслив Володимир Фесенко.

Як відомо, минулого тижня представники профспілок із різних регіонів України влаштували мітинг під ВР та Кабміном з вимогами про перегляд цін на газ та збільшення заробітних плат.

Тим часом деякі фракції у ВР блокують трибуну та вимагають дострокових виборів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: