Закарпаття загрузло в смітті – Москаль

Читать на русском
Є два варіанти вирішення проблеми сміття на Закарпатті: побудувати заводи хочуть фіни та китайці.

Вирішувати проблему сміття на Закарпатті допоможуть китайці.

Про це голова Закарпатської обласної державної адміністрації Генадій Москаль розповів у ексклюзивному інтерв’ю «Слову і Ділу».

«Все Закарпаття в смітті. Є офіційні звалища, є стихійні, є – взагалі нікому невідомі. Це при тому, що в нас найменше землі: з одного боку кордони, з іншого – гори», – розповідає губернатор.

На сьогодні, за його словами, є два варіанти вирішення цієї проблеми. Допомогти погодилися китайці та фіни, тепер потрібно вибрати ліпший варіант.

«У нас є два варіанти вирішення цієї проблеми. Ми ведемо переговори з китайцями, вони готові побудувати завод, спалювати все й виробляти енергію. Подавати її до єдиної енергетичної системи та отримувати за це гроші. Тобто вони будують, експлуатують 30 років, потім – передають органам державної влади чи місцевого самоврядування. Вони кажуть, що за 4-5 років на Закарпатті не залишиться сміття», – пояснює Москаль.

Фіни використовують іншу технологію, каже політик. Якщо китайці виробляють енергію, то фінський завод заробляє на вторинній переробці.

Нагадаємо, Геннадій Москаль не вперше говорить про наміри побудувати на Закарпатті сміттєпереробний завод. Зокрема, 10 червня «Слово і Діло» зафіксувало обіцянку губернатора про те, що він має намір спільно з компанією China Western Power Industrial Co побудувати сміттєпереробний завод і щоденно приймати по 400 тонн твердих побутових відходів.

Повну версію інтерв’ю з Геннадієм Москалем читайте на тут.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: