Чи протягне Рада закон про вибори на Донбасі?

Читать на русском
Політолог поділився міркуваннями щодо того, чи зможе ВР знайти достатню кількість голосів за закон про вибори на Донбасі.

Політолог Руслан Бортник переконаний, що ВР не зможе знайти необхідну кількість голосів для внесення змін до КУ, але голосів вистачить для прийняття закону про вибори на Донбасі та амністію бойовиків.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Український інститут аналізу і менеджменту політики.

«Підписуючи Мінські угоди, влада взяла на себе зобов'язання внести ці зміни. Президент не хоче затягувати процес. Європа тисне. Особливо Франція та Німеччина. Вимагають прийняти хоч якісь законодавчі зміни в частині виконання Мінських угод, щоб перекинути дипломатичний м'яч на сторону Росії», - вважає політолог.

На його погляд, це може статися в будь-який момент, як тільки знайдуть необхідну кількість голосів.

Він припустив, що зручний час якраз зараз, коли починається пора відпусток.

При цьому, як додав експерт, не варто очікувати голосування щодо конституційних змін.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко запевнив, що Україна переможе у війні на Донбасі за рахунок підтримки народуСказано 18 червня 2014 р.Статус обіцянки: Архів

«При всіх розкладах, зібрати 300 голосів важко. Найімовірніше, прийняття закону про вибори на Донбасі та ряду інших питань. Наприклад, за амністією. Вони вже є в законі «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей». Зараз дію цих норм зупинено. Але в будь-який момент можуть внести правку, яка їх розконсервує. Для цього потрібно 226 голосів. З огляду на голоси «Оппоблока», вони в парламенті є», - пояснив Руслан Бортник.

Нагадаємо, ще в 2014 році Президент України Петро Порошенко заявив, що його мирний план буде реалізований на Донбасі, і пообіцяв, що Україна переможе в цій війні завдяки величезній підтримці народу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: