Тимчук повідомив про масштабне перекидання російської військової техніки на Донбас

Читать на русском
За словами Дмитра Тимчука, Росія перекидає на Донбас військову техніку та кадрових військовослужбовців ЗС РФ.

На окуповані території Донбасу з Росії прибули щонайменше 150 одиниць військової техніки та озброєння за останній тиждень.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це на своїй сторінці в Facebook написав народний депутат України, координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук.

ГПУ виявила рекордний арсенал зброї, вивезеної із зони АТО (ФОТО) (доповнено)Генеральна прокуратура виявила на базі полку «Дніпро-1» рекордний арсенал зброї, що був незаконно вивезений із зони АТО.

За його словами, за останній тиждень відзначається активна перекидання в окуповані райони Донбасу з території Росії через КПП «Успенка» військової техніки та озброєння (не менше 150 одиниць, в тому числі ББМ, танки, артилерія, вантажівки з особовим складом і боєкомплектом). Також до н. п. Маркине (Новоазовський район) з території РФ зайшла колона військової техніки (не менше 30 одиниць), повідомив Тимчук.

В районі Сніжного й Тореза зафіксовано збільшення присутності кадрових військовослужбовців РФ. «Спостерігається прибуття нових підрозділів ЗС РФ, проте про ротацію не йдеться – військовослужбовці, дислоковані в цьому районі раніше, свої позиції не залишають. У середовищі бойовиків «1-го АК ДНР» поширюється інформація про запровадження з боку Росії тимчасової заборони на перехід російських найманців до РФ через підконтрольну окупантам частину державного кордону України», – додав Тимчук.

Нагадаємо, бойовики самопроголошених республік використовували проти Збройних сил України заборонену артилерію калібром 152 мм.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: