Експерт: вибори на Донбасі поховають Мінські домовленості

Читать на русском
Володимир Фесенкополітолог

Сьогодні, 5 липня, представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи в Мінську Ольга Айвазовська заявила, що проведення виборів на окупованих територіях Донбасу до кінця цього року є малоймовірним.

Політолог Володимир Фесенко також не виключає того, що дату виборів на Донбасі дійсно відкладатимуть.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Центр прикладних політичних досліджень «Пента».

«Якщо ж на неконтрольованих Україною територіях таки проведуть свої неузгоджені вибори, це означатиме похорон Мінських угод. Наші дипломати в жовтні 2015 року, коли там погрожували провести вибори, навіть хотіли, щоб ці вибори відбулися, й ми могли констатувати, що Мінські угоди не виконуються і їх потрібно переглядати», – міркує Фесенко.

Тому, як вважає експерт, зараз дату виборів перенесуть.

Водночас політолог Валерій Димов переконаний, що Захід боїться вийти із зони комфорту, реально оцінити та прийняти ситуацію такою, як вона є, що було помітно ще на прикладі Абхазії.

«Для західних лідерів заморожування конфлікту через вибори на Донбасі є тим, що задовольняє їх та їхніх виборців, але для України це неприпустимо», – констатував він.

Нагадаємо, минулого року Президент України Петро Порошенко пообіцяв, що вибори на сході України пройдуть за українським законодавством, у процесі, який чітко відповідає міжнародним стандартам, у тому числі й стандартам ОБСЄ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: