Гриневич розповіла, скільки студентів навчатимуться на бюджеті

Читать на русском
Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич розповіла, скільки студентів цього року вступлять до ВНЗ на бюджет.
Лілія Гриневич

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич заявила, що близько половини абітурієнтів, які цього року вступлять до українських ВНЗ, зможуть навчатися за державний кошт.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це вона розповіла сьогодні на прес-конференції.

«Складається ситуація, що орієнтовно 50% тих студентів, які вступлять до вищих навчальних закладів, зможуть навчатися за кошти бюджету», - сказала міністр.

Гриневич назвала пріоритети реформування освітиМіністр освіти і науки України назвала п’ять основних пріоритетів власної роботи на найближчий час.

Вона також додала, що Кабмін затвердив на цей рік держзамовлення на рівні 272,6 тис. Осіб, що на 12,3% більше, ніж рік тому.

Міністр зазначила, що збільшення держзамовлення провели за технічними та аграрними спеціальностями, виходячи з потреб ринку праці.

Гриневич також заявила, що основний етап вступу до вищих навчальних закладів розпочнеться в понеділок, 11 липня, і додала, що цього року подача документів до ВНЗ на програми підготовки бакалаврів буде здійснюватися виключно в електронному вигляді.

За словами міністра, 10% державного замовлення становить квота для абітурієнтів, які мають право на пільговий вступ.

Нагадаємо, раніше Гриневич заявила, що цього року планується запуск освітніх центрів «Крим-Україна» для проходження атестації абітурієнтами з окупованого Криму на базі українських університетів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: