Заступник Гонтаревої йде з НБУ

Читать на русском
Заступник голови Національного банку України Владислав Рашкован заявив про свій відхід з посади.
Владислав Рашкован

Заступник голови Національного банку України Владислав Рашкован із 1 серпня припиняє виконання своїх обов'язків.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НБУ.

Коментуючи звільнення свого заступника, Валерія Гонтарева сказала, що Рашкован брав активну участь у реформуванні банківської системи та проведенні внутрішньої трансформації Національного банку в найвідповідальніший етап розвитку країни.

В НБУ розповіли, які банки будуть наступними «на виліт»«Український банк реконструкції та розвитку» та «Держзембанк» із великою ймовірностю будуть ліквідовані до кінця цього року.

«Національний банк став лідером реформ у державі, а Владислав Рашкован – справжнім агентом змін у перебудові фінансового сектора. На цьому шляху парламентом затверджено понад два десятки законопроектів, що стали надійною основою для подальшого розвитку фінансового сектора та відновлення економіки країни, в яких Владислав брав активну участь», – сказала глава НБУ.

Своєю чергою, Рашкован вважає свою місію в Нацбанку виконаною. «Сподіваюся, що зможу бути корисним для команди Національного банку й надалі ми продовжуватимемо співпрацювати як однодумці та генератори змін і реформ у країні», – сказав заступник глави НБУ.

Нагадаємо, правління Нацбанку рішенням від 23 червня 2016 року «Про розмір облікової ставки» знизило облікову ставку до 16,5%, що призведе до зниження вартості кредитів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: