Експерт розповів про перспективи партії Найєма

Читать на русском
Олексій Голобуцькийполітолог

Є багато факторів, від яких залежить успіх або провал політичного проекту.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Олексій Голобуцький, аналізуючи заяву нардепа від «БПП» Мустафи Найєма про створення нової ліберальної політсили на основі «Демальянсу».

«Багато залежить від того, які гроші будуть залучені. Без медіа, телебачення в нашій країні на цей момент неможливо створити проект, який візьме більше 10%, а боротися за вузьку аудиторію будуть усі», — констатував Голобуцький.

Крім того, як підкреслив експерт, ліберальна програма — це значить нарешті сказати людям правду, повністю відмовитися від соціального обману, який у нас існує 25 років.

«Вони говоритимуть правду? Вони цього не скажуть, скоріш за все. Будуть загальні слова. З одного боку, хочеться справжньої програми, але з іншого — така програма не користуватиметься популярністю, тому вони будуть такими ж популістами й борцями з корупцією, як більшість», — аналізує політолог.

«Спочатку озвучують політичні принципи, а потім вже говорять про партію, а не навпаки — ми дізнаємося про партію, а після цього оголошують програму», — зазначив він.

За словами експерта, створити політичну партію — не проблема, але для того, щоб відбулися реальні зміни, потрібні проекти, які претендують на 15-20%. Лише в такому разі вони можуть реально формувати порядок денний.

Нагадаємо, вчора Давид Сакварелідзе також повідомив про створення нової партії й заявив, що ініціативна група вже створює команди в регіонах.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: