Порошенко та Яценюк бояться втратити контроль над потоками – Найєм

Читать на русском
Мустафа Найєм вважає, що Порошенко та Яценюк бояться втратити контроль над ситуацією в уряді.

Народний депутат України від фракції «Блоку Петра Порошенка» Мустафа Найєм заявив, що процес формування нового складу уряду затягується навмисно.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

«Затягування та нескінченні дискусії навколо нового прем'єр-міністра та уряду зводяться до двох ключових страхів команди Петра Порошенка й чинного прем'єр-міністра Арсенія Яценюка. Це страх перед втратою контролю над потоками та страх перед відповідальністю», – вважає нардеп.

За його словами, обидві команди бояться опинитися в ситуації, коли відповідальність буде лежати на них, а заробляти рейтинги та гроші будуть інші.

«У свідомості більшості учасників переговорів з обох сторін повноваження – це в першу чергу можливість контролювати фінансові потоки, а відповідальність – це небажане, побічне явище, сприймається скоріше як покарання, а не як виклик і можливість щось зробити», – заявив Найєм.

Кандидати у прем'єри та їхня відповідальність: Яресько, Гройсман та СаакашвіліЗа чутками, вже найближчим часом Арсеній Яценюк може залишити посаду глави уряду. «Слово і Діло» аналізує найбільш імовірних претендентів на посаду прем'єра.

Політик вважає, що наразі команди прем'єра та Президента намагаються знайти баланс між контролем над потоками та відповідальністю. На думку Найєма, ось цей розподіл і є тим самим компромісом.

«Допустити варіант, що уряд можуть очолити люди, які максимально відтиснуть від потоків обидві команди і візьмуть на себе всю повноту відповідальності, в голову їм приходить. А якщо бути точнішим, вони цим варіантом один одному погрожують. І якщо я правильно все розумію, цей шантаж вони умовно називають урядом Наталії Яресько», – констатував він.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: