У Кабміні назвали кількість непрацевлаштованих переселенців

Читать на русском
У Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб підрахували безробітних переселенців.

У Міністерстві у справах тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб заявили, що на сьогодні працевлаштованими є більше половини внутрішніх переселенців.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

У Мінсоцполітики розповіли, скільки переселенців не отримують свої пенсіїМіністр соціальної політики Андрій Рева назвав кількість внутрішніх переселенців, що не отримують свої виплати.

Сьогодні відомство провело конференцію на тему «Відновлення на сході України: як відбувається об'єднання та інтеграція внутрішньо переміщених осіб у громадах» за підтримки урядів Японії та Норвегії.

«Лише трохи більше половини тих, хто працював до моменту переселення, змогли знайти роботу на новому місці, а 40% опитаних ВПО повідомили, що їм доводиться заощаджуваити навіть на харчуванні. Близько 70% переселенців винаймають житло й скаржаться на його високу вартість», – повідомили в Міністерстві.

Нагадаємо, раніше заступник міністра з питань окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука заявив, що реальна кількість внутрішніх переселенців становить 800 тисяч осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: