Кабмін дав добро на виплату пенсій переселенцям

Читать на русском
Прем'єр звернувся до місцевого чиновницькому апарату із закликом допомогти вимушеним переселенцям і не створювати додаткових перешкод.

Уряд України ухвалив проект постанови «Деякі питання здійснення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам», яким регулюється своєчасне отримання пенсій та інших соціальних виплат переселенцями з Донбасу та Криму.

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду в середу, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на агентство «Укрінформ».

«Коли вимушені переселенці зазнають принижень, бігаючи кабінетами, то я цього не розумію. Я був в Маріуполі й зустрічався з людьми, вони мені розповідали, як вони бігають, випрошують печатки та довідки. Ми зараз це питання врегулюємо», – сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Мінсоцполітики оновило дані щодо переселенців із Донбасу та КримуСтаном на 6 червня 2016 року в Україні зафіксовано 1 млн 785 тис. 740 переселенців або 1 млн 445 тис. 660 сімей з окупованих районів Донбасу та Криму.

Прем'єр звернувся до місцевого чиновницького апарату із закликом допомогти вимушеним переселенцям і не створювати додаткових перешкод.

Нагадаємо, що 2 червня віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко заявив, що 90 тисячам переселенців відновили соцвиплати.

Раніше Георгій Тука заявляв, що питання затримки виплат пенсій та інших соцвиплат переселенцям з Донбасу буде вирішено протягом одного-двох тижнів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: